Lehbib Sidahmed és un jove sahrauí procedent dels campaments de refugiats de Tindouf, al sud d’Algèria, que viu a Barcelona des de l’any 2006. Actualment estudia Educació Social i és activista del moviment Sàhara Dempeus. Durant els últims mesos ha col·laborat estretament en el projecte “Sahrauís, enmig del no-res”, de Medicus Mundi Mediterrània, i en les activitats educatives dutes a terme amb estudiants de 4t d’ESO de Barcelona.
En el marc d’aquest projecte, el grup de 4t-A de l’INS La Sedeta li ha fet l’entrevista que compartim a continuació.
“La població sahrauí és un exemple de lluita, valentia i resistència”
Què consideres que ha estat el més difícil de tota la teva història?
Hem vist algunes imatges dels campaments de refugiats a través del documental “Kafana”. Ens podries explicar com és la vida en aquests campaments?
La vida als campaments és molt dura i inhumana. És viure a la part més inhòspita del desert del Sàhara, la Hamada. Als campaments es viu majoritàriament de l’ajuda humanitària i això significa que els mesos en què les ONG no poden enviar tota l’ajuda necessària, la gent té dificultats per viure. L’aigua també és molt difícil d’obtenir. Imagineu-vos amb la calor que hi fa -l’estiu passat van arribar a 53 graus-, com és viure en aquestes condicions per un nen o nena que no té aigua suficient per cobrir les seves necessitats bàsiques. A vegades cal esperar una setmana fins que arribi el camió-cisterna d’una ONG que porta aigua potable d’uns pous que hi ha a uns 100 Km dels campaments.
(…)
🗣️ Lehbib Sidahmed, @sahara_dempeus: “El poble sahrauí és un exemple de lluita, valentia i resistència”.
— Medicus Mundi Med (@medicusmundimed) May 19, 2021
Entrevista realitzada per estudiants de 4t d’ESO de l’INS La Sedeta, en el marc del nostre projecte educatiu “Sahrauís, enmig del no-res”.
👉 https://t.co/tDzgGElWQl pic.twitter.com/67ICbP1WE3
Origen: ENTREVISTA A LEHBIB SIDAHMED, JOVE ACTIVISTA SAHRAUÍ