ENTREVISTA A LEHBIB SIDAHMED, JOVE ACTIVISTA SAHRAUÍ – Medicus Mundi Med @medicusmundimed

Home Actualidad ENTREVISTA A LEHBIB SIDAHMED, JOVE ACTIVISTA SAHRAUÍ – Medicus Mundi Med @medicusmundimed

 

Lehbib Sidahmed és un jove sahrauí procedent dels campaments de refugiats de Tindouf, al sud d’Algèria, que viu a Barcelona des de l’any 2006. Actualment estudia Educació Social i és activista del moviment Sàhara Dempeus. Durant els últims mesos ha col·laborat estretament en el projecte “Sahrauís, enmig del no-res”, de Medicus Mundi Mediterrània, i en les activitats educatives dutes a terme amb estudiants de 4t d’ESO de Barcelona.

En el marc d’aquest projecte, el grup de 4t-A de l’INS La Sedeta li ha fet l’entrevista que compartim a continuació.

IMG-20210517-WA0012

“La població sahrauí és un exemple de lluita, valentia i resistència”

Què consideres que ha estat el més difícil de tota la teva història?

Ser un nen i no entendre perquè no podia sortir d’aquell campament de refugiats que ningú de la meva família sentia com a casa seva, ni podia viure d’una altra manera, en un altre lloc… De petits ens costava molt comprendre les coses que passaven al nostre entorn. També en el moment en què aconsegueixes sortir del campament et trobes amb més problemes, com ara que no tens papers, no pots accedir a l’escola o la sanitat, et costa relacionar-te, aprendre l’idioma…
 

Hem vist algunes imatges dels campaments de refugiats a través del documental “Kafana”. Ens podries explicar com és la vida en aquests campaments?

 

La vida als campaments és molt dura i inhumana. És viure a la part més inhòspita del desert del Sàhara, la Hamada. Als campaments es viu majoritàriament de l’ajuda humanitària i això significa que els mesos en què les ONG no poden enviar tota l’ajuda necessària, la gent té dificultats per viure. L’aigua també és molt difícil d’obtenir. Imagineu-vos amb la calor que hi fa -l’estiu passat van arribar a 53 graus-, com és viure en aquestes condicions per un nen o nena que no té aigua suficient per cobrir les seves necessitats bàsiques. A vegades cal esperar una setmana fins que arribi el camió-cisterna d’una ONG que porta aigua potable d’uns pous que hi ha a uns 100 Km dels campaments.

(…)

Blog_new_sahara

 

 

Origen: ENTREVISTA A LEHBIB SIDAHMED, JOVE ACTIVISTA SAHRAUÍ