Catalunya Sahara – Actualitat 15/02/2019

Catalunya Sahara – Actualitat 15/02/2019

TROBADA EQUIP COORDINACIÓ DE VACANCES EN PAU 2019

El passat 8 de febrer es va celebrar la primera reunió de l’equip de coordinació del projecte Vacances en Pau 2019. En aquest equip hi participen els coordinadors i coordinadores del projecte en les 33 àrees del territori català i responsables de diferents aspectes de gestió del projecte.

En aquesta primera reunió es va concretar la campanya de difusió del projecte, dels seus objectius i del perquè del mateix, així com de la cerca de famílies.

Aquest estiu 2019 més de 300 infants que ja van participar-hi l’any 2018 podran tornar a venir a Catalunya junt amb uns 150 que ho faran per primera vegada.

25 ANYS I MÉS FENT SOLIDARITAT. Cornellà Solidari

Una interessant taula rodona a la Biblioteca Sant Idelfons de Cornellà de Llobregat, el dia 7 de febrer va servir per clausurar l’exposició “25 anys i més fent solidaritat” de Cornellà Solidari.

En la taula rodona Pura Velarde, Presidenta de Cornellà Solidari, l’alcalde de Cornellà Antoni Balmón, el coordinador de la Sàhara-Marathon Brahim Chej Breh, el cònsol honorari de Nicaragua Paco Neira i el Cònsol General de Cuba Alain Gonzalez van parlar dels projectes que desenvolupen a gràcies a Cornellà Solidari i van posar de manifest la voluntat de continuar treballant coordinadament i sobretot de seguir fomentant els lligams d’amistat entre Cornellà Solidari i els països que representaven els ponents.

ASSEMBLEA DE LA COORDINADORA CATALANA D’AJUNTAMENTS SOLIDARIS AMB EL POBLE SAHRAUÍ (CCASPS)

Dijous 7 de febrer va tenir lloc a Vilanova i la Geltrú l’assemblea de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí (CCASPS).

En la mateixa es va presentar el Pla estratègic de Cooperació de la CCASPS 2018-2022 amb l’objectiu de proveir prioritats d’acció conjunta i coordinació als municipis i organismes que formen part de la CCASPS en el marc de la seva missió per a millorar l’eficàcia i l’eficiència del seu suport al govern de la RASD i al poble sahrauí. Tanmateix es va presentar el Pla anual de la CAASPS amb les actuacions a desenvolupar aquest any 2019.

En el decurs de l’assemblea també es va presentar la web de la CCASPS actualitzada https://ccasps.cat i el Festival Yala Sàhara.

MOCIÓ  PER DENUNCIAR L’ESPOLI DELS RECURSOS NATURALS DEL SÀHARA OCCIDENTAL

En el decurs de l’assemblea de la CCASPS es va presentar la moció per la denuncia de l’espoli dels recursos naturals del Sàhara Occidental que s’ha fet arribar als ajuntaments per la seva aprovació en els seus plens.

A hores d’ara ja s’ha aprovat la moció en els plens dels ajuntaments de Vilanova i la Geltrú, Badia del Vallès i Sabadell.

“UN PUEBLO ABANDONADO” d’Alberto Maestre

El dia 5 de febrer, a la llibreria Altaïr de Barcelona es va presentar “Un Pueblo Abandonado” en el marc del col·loqui sobre els 44 anys d’exili del Poble Sahrauí a Tindouf i els seus anhels de futur. Com va dir en Pep Barnades, moderador del col·loqui, “a més de presentar el llibre es pretenia abordar el futur del Poble Sahrauí”

Per l’autor Alberto Maestre publicar aquest llibre “És una forma d’ajudar a conscienciar de la magnitud dels problemes que viu el Poble Sahrauí”.

Un poble que segons Pablo Ignacio de Dalmases, “ha adquirit una consciència nacional molt sòlida” que “segueix creient en una solució democràtica al conflicte, un referèndum d’autodeterminació“ segons Mah Iahdih, representant sahrauí a Catalunya.

PRESENTACIÓ DEL DOCUMENTAL FUSELL I PINTADES. LA LLUITA NO VIOLENTA DEL POBLE SAHRAUÍ

En els últims dies s’ha presentat el documental “Fusells o pintades. La Lluita no violenta del Poble Sahrauí” de la mà del director Jordi Oriola al saló de Plens de l’ajuntament de Blanes en el marc del cicle Quinzena per la Pau i a la Biblioteca de Caldes de Montbui.

Un documental que mostra la lluita pacífica dels periodistes sahrauís que aconsegueixen explicar al món els abusos que pateixen els sahrauís en els territoris ocupats pel Marroc del Sàhara Occidental.