Entrevista a Buhubeini Yahia, president de la Mitja Lluna Roja Sahrauí | Federació ACAPS

Entrevista a Buhubeini Yahia, president de la Mitja Lluna Roja Sahrauí | Federació ACAPS

«Hi ha un dèficit molt gran en l’accés a l’aigua, l’alimentació o en sectors com la sanitat»

ACAPS hem entrevistat Buhubeini Yahia, president de la Mitja Lluna Roja Sahrauí, per conèixer de primera mà, com està visquent l’organització la crisi de la Covid-19. La Mitja Lluna Roja Sahrauí és l’organització amb qui estem treballant en el projecte per garantir l’alimentació al poble sahrauí dels Campaments de Tindouf. Si vols fer una petita aportació fes click aquí → https://ca.goteo.org/project/cestas-alimentarias-para-combatir-el-covid-19-en-e

Com ha afectat el Covid als campaments?

Ha afectat molt a la situació humanitària als campaments de refugiats sahrauís. Ha afectat especialment pel tancament de fronteres, la congelació de les activitats econòmiques i comercials, i la baixada de l’ajuda humanitària. On ha tingut l’impacte més negatiu és sobre la situació humanitària.

Moltes famílies viuen del petit comerç o activitats que els donen algún ingrès, i atès a les mesures per frenar el Covid hi ha una congelació gaire bé total d’aquestes activitats. I com la situació ja era molt vulnerable no ha sigut possible resistir davant aquest impacte tan gran.

Com teniu pensat afrontar aquesta difícil situació els propers mesos?

Les agències de Nacions Unides, juntament amb les oenegés que treballen als campaments, han acordat amb nosaltres fer una crida per demanar un fons de 15 milions d’euros per poder fer front a la situació.

(…)

Llegir més: Entrevista a Buhubeini Yahia, president de la Mitja Lluna Roja Sahrauí | Federació ACAPS