Entrevista a Fatma El Mehdi, Ministra de Cooperació de la República Àrab Sahrauí Democràtica | Federació ACAPS

Entrevista a Fatma El Mehdi, Ministra de Cooperació de la República Àrab Sahrauí Democràtica | Federació ACAPS
 

Entrevistem a Fatma El Mehdi, ministra de cooperació de la República Àrab Sahrauí Democràtic (RASD), qui ens explica l’impacte que ha tingut la Covid19 als campaments de persones refugiades sahrauís i com l’ajuda aportada per totes les persones que han participat en la campanya impulsada per la Federació ACAPS, s’ha destinat a cobrir necessitats bàsiques de dos dels principals hospitals de la zona.

Quin impacte ha tingut la pandèmia Covid19 sobre les refugiades sahrauís?

És clar que tothom ha estat afectat per aquesta pandèmia a escala internacional, però sempre hi ha alguns grups el sofriment dels quals és doble i fins i tot, a vegades, triple.

Ara, amb la situació del tancament de fronteres, la falta de mitjans… Realment l’impacte ha creat una situació molt difícil i complicada, i tot això ho han viscut les refugiades sahrauís en les seves pròpies carns.

Aquesta situació ha causat falta d’aliments. El nivell d’anèmia ha estat molt elevat. També la falta de material, sobretot material higienicosanitari o material per a millorar el medi ambient…

Quina és la situació dels hospitals?

La situació dels hospitals és una situació molt crítica, pel que fa a totes les unitats, i esperem poder continuar rebent més aportacions per a continuar cobrint les seves necessitats, ja que són necessitats específiques que no es poden cobrir per altres parts.

(…)

Origen: Entrevista a Fatma El Mehdi, Ministra de Cooperació de la República Àrab Sahrauí Democràtica | Federació ACAPS