L’activista sahrauí Hayat Rguibi: “Espanya té la clau de la nostra causa” | El dossier | La República

L’activista sahrauí Hayat Rguibi: “Espanya té la clau de la nostra causa” | El dossier | La República

L’activista sahrauí Hayat Rguibi destil·la passió per la seva causa. Considera que la seva generació es troba al límit i que és necessari que la situació al Sàhara comenci a canviar

FUTUR
FUTUR
“ELS MÉS GRANS JA VEUEN QUE HO HAN PERDUT TOT, PERÒ HI HA UNA NOVA GENERACIÓ DE METGES, ADVOCATS… QUE NO ES CONFORMA AMB AQUESTA SITUACIÓ”
SITUACIÓ
SITUACIÓ
“A LA COMUNITAT INTERNACIONAL NO LA PREOCUPEN LES ASPIRACIONS DEL POBLE SAHRAUÍ”

Hayat Rguibi és una activista sahrauí que treballa per trencar el bloqueig informatiu que envolta el conflicte del Sàhara Occidental.

La jove desborda vitalitat i passió per la seva lluita. Va néixer a Smara i va créixer a la ciutat més important dels territoris ocupats, Al-Aaiun. S’indigna i critica amb duresa la situació que viu el seu poble. Quan encara era adolescent va participar en la creació d’una organització de joves que lluitava contra l’ocupació durant les protestes que es van produir a la zona, especialment a Al-Aaiun. Anys després, el 2009, es va involucrar en un nou projecte, Équipe Média, al qual continua dedicant esforços avui dia. Rguibi explica que ha patit greus tortures i que ha passat per la presó. L’any 2010, quan tenia 20 anys, va ser detinguda a l’aeroport d’Al-Aaiun. Acusada d’haver participat en el campament de protesta de Gdeim Izik, l’activista va passar sis mesos empresonada. Es defineix com una presa política.

(…)

Origen: “Espanya té la clau de la nostra causa” | El dossier | La República