La Safor no ha pogut gaudir dels xiquets saharauis de les Vacances en Pau 2020

La Safor no ha pogut gaudir dels xiquets saharauis de les Vacances en Pau 2020

A causa de la Covid 19 els xiquets i xiquetes saharauis que venen a passar les seues Vacances en Pau entre nosaltres no han pogut vindre enguany a la comarca de la Safor. Les families acollidores no els han pogut rebre i els ajuntaments que col.laboren amb ACAPS tampoc ho han pogut fer enguany.
El president d’ACAPS Salvador Pallares ha fet aquesta reflexió:

El 2020 i el coronavirus ens han deixat sense VeP

A mi, la veritat, aquest estiu se’m quedarà registrat a la memòria per diferents motius. Ja estem a les acaballes del mes d’agost, i el dia 31 és el dia internacional de la solidaritat. Enguany, però, no hem pogut dur a terme la campanya d’acolliment temporal de xiquets sahrauís, les Vacances en Pau 2020.
La situació excepcional de pandèmia provocada pel coronavirus, va provocar que (mentre al nostre país ens debatíem en el primer confinament per a molts de nosaltres) per protegir el fràgil sistema sanitari dels campaments de refugiats, que hi porten ja més de quaranta anys confinats. Calia evitar que el retorn dels xiquets als campaments representara un vector de difusió del virus.
Va ser una decisió encertada. És clar. En aquells dies del mes de març abril, quan es va prendre, no sabíem com es desenvoluparien els esdeveniments, però, calia ser previnguts. I, finalment, el tancament complet de les fronteres també hi va fer de mur de protecció.
Amb tot, el meu propòsit, ara i ací, no és el de parlar d’allà. Sinó d’ací i dels d’ací.

(…)

Origen: La Safor no ha pogut gaudir dels xiquets saharauis de les Vacances en Pau 2020