Realitzem la primera ajuda a la Mitja Lluna Roja Sahrauí | Federació ACAPS

Realitzem la primera ajuda a la Mitja Lluna Roja Sahrauí | Federació ACAPS

Aquesta setmana realitzem la primera ajuda de 6.500 € a la Mitja Lluna Roja Sahrauí per poder garantir l’alimentació bàsica als camps de refugiats sahrauís de Tindouf en el marc del projecte “Parem els efectes de la COVID-19 als camps de refugiats sahrauís” que ACAPS impulsem aquest estiu amb el finançament de l’Ajuntament de Barcelona, del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i de les aportacions d’entitats i particulars.

Amb aquesta primera aportació es calcula que es podrà garantir l’alimentació bàsica a 25 famílies durant els mesos d’estiu.

Com és el repartiment de menjar als camps de refugiats sahrauís?

La Mitja Lluna Roja Sahrauí rep ajuda internacional d’alimentació de recursos, amb els que realitza compres a l’engròs de productes bàsics per l’alimentació: farina, patates, fruita i verdures, oli etc. A través de la seva xarxa de treballadores i voluntàries, aquests aliments es distribueixen a cada wilaia, on es reparteix entre les famílies.

Qui és la Mitja Lluna Roja Sahrauí?

Aquesta organització porta 40 anys encarregant-se de la distribució d’aliments bàsics als campaments de refugiats. Alimentar unes 170.000 persones de forma sistemàtica. I totes les seves despeses estan cobertes gràcies a l’ajuda humanitària de governs solidaris amb el poble sahrauí, però també entitats de caire social.

Per què és important la campanya de recaptació d’aliments?

Per dues raons. En primer lloc, perquè la Mitja Lluna Roja Sahrauí va fer una crida a mitjans d’abril demanant col·laboracions donat que el subministrament de menjar i els programes d’ajuda internacional s’havien vist afectats pel confinament; crida que, a més a més, ha tornat a realitzar a principis d’agost (https://www.ecsaharaui.com/2020/08/la-media-luna-roja-saharaui-lanza-un.html?m=1) En segon lloc, perquè garantir una bona alimentació és clau per poder mantenir el sistema immunològic sà i combatre una possible arribada del virus.

Com pots col·laborar amb l’alimentació dels camps de refugiats sahrauís?

Pots participar al projecte fent una aportació a través de la campanya que tenim oberta a Goteo i contribuiràs a garantir l’alimentació als camps de refugiats sahrauís.

Origen: Realitzem la primera ajuda a la Mitja Lluna Roja Sahrauí | Federació ACAPS