Reus dona la benvinguda als infants saharauís que han vingut al Camp de Tarragona #VEP2023

Home Actualidad Reus dona la benvinguda als infants saharauís que han vingut al Camp de Tarragona #VEP2023
Reus dona la benvinguda als infants saharauís que han vingut al Camp de Tarragona #VEP2023

 

L’acollida s’emmarca en el programa Vacances en Pau

L’Ajuntament de Reus ha organitzat aquest dimarts, 11 de juliol al Centre Cívic Mestral un acte de benvinguda als nens i nenes sahrauís que passen l’estiu al Camp de Tarragona i les seves  famílies d’acollida.

L’acollida s’emmarca en el programa Vacances en Pau, un projecte humanitari de caire solidari amb el Poble Sahrauí. És un projecte organitzat i coordinat pel Minister i de Joventut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD), la Delegació del Front Polisario a Catalunya i les Associacions i ONGD solidàries amb el poble sahrauí. A Reus l’ONG encarregada és Hammada, Amics i Amigues del Poble Sahrauí. I el departament de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Reus hi dona suport.

Vacances en Pau fa possible que, durant dos mesos, nens i nenes sahrauís, d’entre els 8 i 12 anys, surtin dels campaments de població refugiada de Tindouf (Algèria) i siguin acollits per famílies catalanes durant l’etapa estival.

Els objectius del projecte són: Donar a conèixer la realitat sahrauí que es viu als campaments de refugiats, allunyar als menors de les duríssimes condicions climàtiques dels campaments, especialmemnt a l’estiu; realitzar als menors un complet reconeixement mèdic; facilitar l’apropament entre cultures; i crear vincles familiars durant l’acolliment que perduraran una vegada els infants tornen als campaments.

Origen: Reus dona la benvinguda als infants saharauís que han vingut al Camp de Tarragona